Pozvánka na 6. ročník turnaje O Stříbrnou věž města Litovle


Pozvánka na 6. ročník turnaje O Stříbrnou věž města Litovle
Šachový oddíl TJ Tatran Litovel, za podpory města Litovel, šachového svazu České republiky a České unie sportu, pořádá v sobotu 15. dubna 2023 rapid turnaj v šachu, a to již 6. ročník pod názvem O Stříbrnou věž města Litovle, jenž se hraje jako 3. turnaj otevřeného krajského přeboru mládeže.

Turnaj se koná v budově Městského klubu na náměstí Přemysla Otakara II., Litovel. Parkování bude opět možné na náměstí před budovou, jak tomu bylo naposledy.

Hraje se Švýcarským systémem na 7 kol, a to rapid tempem 2x20 minut na partii pro mládež, pro Open turnaj je tempo 2x12min +3s/tah na 9 kol. Prezentace byla stanovena v rozmezí 8:15-9:45 hodin, začátek turnaje na 10 hodin a předpokládané vyhlášení výsledků je plánováno na 16:00 hodin. Turnaj bude započten na rapid LOK. Startovné v hlavních kategoriích pro mládež je 100 Kč a v doprovodném Open turnaji 150 Kč. Přihlášky je nutné zaslat do 12. 4., po tomto dni bude připočtena přirážka 50Kč. Na turnaji bude probíhat online přenos z prvních šachovnic v mládežnických kategoriích a Open turnaje.

Na místě bude k dispozici možnost nákupu nealka nápojů a drobných pochutin. Pro nejlepší účastníky v kategoriích mládeže budou připraveny medaile, diplomy a věcné ceny. V kategorii Open jsou vypsány finanční odměny pro 1.-3. místo, a to v částkách 2500,2000 a 1500Kč. Pro všechny ostatní účastníky budou připraveny taktéž věcné ceny. Finanční ceny v Open turnaji platí při minimálním počtu 40 účastníků, při větším počtu účastníků se budou adekvátně finanční ceny přidávat pro další místa v pořadí.

Termín turnaje je volen záměrně na třetí dubnovou sobotu, kvůli probíhajícímu zahájení turistické sezóny na náměstí v Litovli, které může navštívit doprovod hráčů. Během probíhání akce budou zpřístupněny památky v Litovli, taktéž budete moci vystoupat na radnici města Litovle, a užít si nádherné panorama Hané.

Za oddíl TJ Tatran Litovel všechny zve Martin Hampl.
28.11.2022 | Martin Hampl | Přečteno: 387x

Krátce

12.2.2024 -
Přihlašovací formulář na 7. ročník turnaje O stříbrnou věž města Litovle.

Přihlášky

Utkání

Partneři: